Wat een chiropractor allemaal voor je kan doen

Meer bewegen is gezond, zegt men. Niets is minder waar maar het is ook makkelijker gezegd dan gedaan. Voor de een is het een kwestie van gewoonte, en voor de ander een kwestie van gezondheid. Voor deze tweede groep is meer bewegen eigenlijk nog meer van belang maar is het ook lastig om een manier te vinden om het ook echt uit te voeren. Een chiropractor kan daar goed bij helpen. Bij fysio Hilversum kun je behandelingen krijgen van een chiropractor en het verschil is al na een paar weken enorm merkbaar. Dit zijn de dingen die een chiropractor allemaal kan betekenen.

Pijnbestrijding

Voor pijnbestrijding is een chiropractor een veel ingezet middel om te werken naar verbetering. De pijn wordt niet bestreden vanuit één plek maar vanuit het hele lichaam. Door bijvoorbeeld te werken aan je houding kan je ervoor zorgen dat je steeds minder je lichaam belast. Zonder chiropractor ga je je al snel naar je beperking toe bewegen. Je lichaam past zich als het ware aan aan de beperking en daar krijg je eigenlijk alleen maar meer last van. Dus het is heel goed om er op tijd bij te zijn. Het verbeteren van de houding in het algemeen zal ook voordelig zijn voor de pijn, en dit werkt de verbetering van de rest in de hand.

Meer bewegen

Ten eerste kom je in beweging en dit an sich is eigenlijk al een heel goed teken. Met een beperking kan het heel lastig zijn om te weten wat je wel en niet kan doen, waar je grenzen liggen. Vaak ligt overbelasting erg op het spel en kan het om die reden lastig zijn om echt in beweging te komen. Met een chiropractor ga je heel systematisch kijken naar hoe je hele lichaam geholpen kan worden, ook al heb je maar last van één deel in je lichaam. Het verschil met een fysio is dus dat je niet alleen bezig bent met het sterker krijgen van je benen, maar het sterker krijgen van je hele lichaam.

Beter immuunsysteem

Uiteindelijk gaat het om je hele gezondheid, en door naar een chiropractor te gaan krijgt je lichaam de kans in haar volledigheid aan herstel te werken. Hierdoor komen klachten ook minder snel terug. Bovendien heeft deze verbetering van gezondheid een positief effect op je immuunsysteem. Dat betekent dat je minder vatbaar bent in het algemeen, je lichaam kan beter met zichzelf communiceren wat betekent dat je minder snel ziek zal worden.