Wanneer heb je een hoortoestel nodig?

Voor de meeste mensen is het een vanzelfsprekendheid om goed te kunnen horen. Pas wanneer je merkt dat je gehoor slechter begint te worden, kom je erachter hoe belangrijk je gehoor is. Een slecht gehoor is aan diverse symptomen te herkennen. Zo kan het zijn dat je anderen niet goed meer verstaat, maar daarnaast kunnen klachten als concentratieproblemen ook voorkomen. Een ander symptoom die vaak voorkomt, is het gevoel dat je anderen niet goed meer begrijpt. Als je het vermoeden hebt dat je gehoor slechter is geworden dan is het verstandig om dit bij een specialist te laten meten.

 

Is het lastig om een afspraak in te plannen bij een audicien 

Indien je het gevoel hebt dat je gehoor achteruit is gegaan dan is het verstandig om een afspraak in te plannen bij een audicien. Het maken van een afspraak is gelukkig zeer eenvoudig. Zo kun je dit zelf doen via het internet maar eventueel ook via een telefoontje. Indien je niet goed met het internet overweg kunt dan kun je het beste telefonisch een afspraak maken.

 

Een algemene gehoortest neemt vaak niet meer dan enkele minuten in beslag. Wanneer er wordt geconstateerd dat het gehoor inderdaad verslechterd is dan dient er een uitgebreidere test gedaan te worden. Dit onderzoek neemt meer tijd in beslag en is zeer belangrijk voor het vinden van een gepast hoortoestel.

 

Wat voor hoortoestel past bij jou?

 

Na een onderzoek wordt er geconstateerd dat je gehoor dusdanig achteruit is gegaan dat de kwaliteit van het leven eronder komt te lijden. In dat geval is het verstandig om een gehoorapparaat te zoeken. De meest verkochte varianten zijn toch wel de oplaadbare hoortoestellen. Je kunt deze in allerlei varianten verkrijgen. Een variant die de afgelopen jaren erg veel is verkocht, is de variant die verbonden kan worden via bluetooth. Dit geeft je namelijk de mogelijkheid om via je hoortoestel muziek te luisteren. 

 

Het design van het hoortoestel

 

De meeste hoortoestellen hebben een zo min mogelijk opvallend design. Het doel hiervan is dat anderen niet zien dat je slechthorend bent. Mocht je hier niks om geven dan kun je eventueel ook kiezen voor een wat goedkoper model. De goedkopere modellen vallen vaak meer op, maar werken ongeveer hetzelfde. Maak voordat je een hoortoestel voor jezelf kiest de balans op met wat je belangrijk vindt en baseer je keuze daarop. Houd er hierbij rekening mee dat je waarschijnlijk jarenlang gebruik gaat maken van hetzelfde product.