Effect van een vitamine D tekort

Wanneer het winter is, krijgen de meeste mensen last van de welbekende winterdip. We hoeven je dan natuurlijk ook niet uit te leggen wat de effecten zijn van een tekort aan vitamine D. Omdat deze effect een stuk groter zijn dan alleen metaal, is het goed ook de lichamelijke aspecten van een tekort te bespreken. Depressie en andere mentale problemen worden namelijk met enige regelmaat flink onderschat. Iets wat, vooral in de huidige tijd, waarin de sociale druk steeds groter wordt, van essentieel belang is om bespreekbaar te maken. Speciaal daarom hebben we de effecten van een tekort aan vitamine D voor je op een rijtje gezet.

Wat is vitamine D?

Voordat we verdergaan met de effecten van een tekort, is het goed eerst te weten wat vitamine D exact is. De kans dat je daarna exact begrijpt wat we bedoelen, is dan namelijk een heel stuk groter. Vitamine D is een vitamine die door het eigen lichaam wordt aangemaakt. Toch gebeurt dit niet vanzelf en is hier zonlicht/uv licht voor nodig. Je kunt je dus wel voorstellen wat er gebeurt op het moment dat hier de zomermaanden voorbij zijn. Niet voor niets zijn de meeste mensen tijdens deze periode van het jaar dan ook een stuk vrolijker. Dus vraag jij je af waarom er steeds meer mensen last krijgen van depressie tijdens de herfst- en ook wintermaanden? Dan is een tekort aan vitamine D en dus zonlicht vaan de voornaamste reden.

Je zit lekkerder in je vel

Dat een groot deel van de mensen liever een stralende zon heeft met 25 tot 30 graden, is natuurlijk geen geheim. Toch hebben deze temperaturen in combinatie met een stralende zon nog veel meer voordelen. Wat je namelijk ziet, is dat we ons door het blootstellen aan aan de zon, een stuk vrolijker voelen. Vitamine D heeft namelijk een positieve uitwerking op onze geest. Belangrijk dus om ervoor te zorgen dat je tijdens de zomermaanden genoeg zonnestralen op je huid krijgt. Belangrijk is dan wel dat je je goed insmeren, want verbranden willen we natuurlijk niet.

Je krijg een heerlijke kleur

Wanneer je in plaats van vitamine D bij Benfida – Webshop in gezonde voeding, haalt gewoon lekker in de zon gaat liggen. Dan voel je je niet alleen ontzettend goed, maar krijg je ook direct een mooie bruine kleur. UIteraard ben je niet altijd in de gelegenheid om even lekker te gaan zonnebaden, waardoor het ook verstandig kan zijn, om vooral tijdens de wintermaanden te kiezen voor een aanvullend supplement op je voeding. Een negatieve mindset heeft namelijk zo z’n weerslag op je volledige lichaam, brein en ook omgeving. Omdat we natuurlijk in Nederland maar een paar maanden per jaar echt zon hebben, is het zeker niet onverstandig om te kijken naar een supplement gedurende deze periode van het jaar.