GGZ Psycholoog Amsterdam

De geestelijke gezondheidszorg in Nederland is in vergelijking met vele andere landen enorm goed geregeld. Wanneer je geholpen zou willen worden als het gaat om je mentale gesteldheid dan zijn de mogelijkheden nagenoeg eindeloos. Een GGZ psycholoog in Amsterdam kan je helpen bij verschillende psychische klachten en bij de vragen die je hebt over hoe je in het leven staat en stond. Het kan namelijk best zijn dat je niet goed weet wat er met je aan de hand is en waar sommige emoties vandaan komen. Een psycholoog is dan ook iemand die je kan helpen en handvatten kan geven om je problemen te herkennen, erkennen en daar weer mee om te kunnen gaan.  

Wat zijn psychische klachten?

Wanneer je psychische klachten hebt, heb je het over klachten die te maken hebben met je gedrag, gedachten en emoties. Denk bijvoorbeeld aan klachten zoals angst, stress, eenzaamheid en somberheid. Soms is het zo dat je dit niet heel concreet voelt maar dat je omgeving merkt dat je gedrag verandert of dat je soms merkt dat je hoofd vol zit met allerlei gedachten. Vaak lijkt het dan dat je het nog wel kunt dragen, maar onbewust doet dit vaak toch iets met je. Vaak zorgen deze klachten er uiteindelijk voor dat je lichamelijke klachten kan gaan krijgen zoals hartkloppingen, hoofdpijn en misselijkheid.

Oorzaken

Bij lichamelijke klachten is de oorzaak vaak wel duidelijk, maar wanneer je psychische klachten hebt is dit vaak toch anders. Deze klachten kunnen op verschillende manieren ontstaan en zijn voornamelijk het gevolg van onderliggende problemen, aandoeningen of stoornissen. Denk maar eens aan een burn-out. Wanneer dit je overkomt kun je psychische klachten ervaren als extreme vermoeidheid, lusteloosheid en sombere gedachten. Als je psychische problemen hebt dan kan dat verschillende oorzaken hebben, maar het kan ook zijn dat je dit ontwikkelt door je karaktereigenschappen, erfelijke factoren, omgeving of leefstijl. Vaak is het een combinatie van factoren die ertoe leiden dat je klachten ervaart. Een psycholoog kan je dan helpen om je handvatten te bieden om weer rust te krijgen in je doen en laten en waarbij je kunt werken aan je mentale gezondheid.

De GGZ psycholoog in Amsterdam

Wanneer je er daadwerkelijk voor kiest om onder behandeling te gaan bij een GGZ psycholoog in Amsterdam, kies je voor iemand die gespecialiseerd is in het herkennen en het geven van handvatten bij psychische klachten. Samen wordt er gekeken naar wat de klachten precies zijn en waar ze vandaan komen. Ook wordt er gekeken naar hoe die klachten zich bij jouw uiten. Dat kan in houding en gedrag zitten, maar ook in lichamelijk ongemakken. Wanneer de klachten en oorzaken duidelijk zijn kan er een plan opgesteld worden om te werken aan het herstel via een op maat gemaakte behandeling. Jij als mens bent nu eenmaal uniek en hebt weer een andere aanpak nodig dan die ene vriend die zich ook heeft laten behandelen bij een psycholoog. Elke psycholoog van is dan ook getraind in het herkennen van de problemen en kan je helpen om weer met een frisse blik de toekomst in te gaan. Zo ook de Oh My Mood GGZ psycholoog in Amsterdam.