Letselschade advocaat Rotterdam bij een ongeval

Een ongeluk mee maken is al erg genoeg, maar een ongeluk mee maken en letsel oplopen is nog veel erger. Als je letsel oploopt heb je altijd recht op letselschadevergoeding. Dit is vaak moeilijk te verhalen bij de aansprakelijke partij. Heb je bijvoorbeeld een ongeluk gehad in of rondom Rotterdam, neem dan altijd contact op met een letselschade advocaat Rotterdam. Deze advocaat heeft er voor gestudeerd en zal jou op de beste manier proberen te helpen. Hetzelfde geldt voor bedrijfsongevallen. Mocht je letsel oplopen op of tijdens het werk dan heb je recht op een schadevergoeding bij bedrijfsongeval. Ook schadevergoeding bij bedrijfsongevallen zijn moeilijk te verhalen. Vaak is de schadevergoeding te verhalen bij de werkgever, maar het is altijd belangrijk om het zo snel mogelijk bij de werkgever te melden als je bij een bedrijfsongeval bent betrokken. Zo heb je het meeste succes om de letselschadevergoeding te ontvangen.

Voorbeelden van letselschade

Je kunt overal letselschade oplopen. Het kan al zo minimaal zijn als simpelweg op de stoep lopen en je valt omdat een tegel uitsteekt. Als je verkeerd valt kun je zelfs wat breken. Aangezien de stoeptegel recht hoort te liggen kun je al letselschade claimen mocht dit nodig zijn. Als je bijvoorbeeld je arm nodig hebt voor werk kun je tijdelijk niet meer werken. De letselschade is dan het verlies van inkomen. Buiten het verlies van inkomen moet je natuurlijk ook ziekenhuiskosten betalen, eventueel de vervoerskosten. Alle kosten die je maakt na een ongeval vallen onder letselschade. Bij ernstige ongevallen heb je ook recht op smartengeld. Als je namelijk hersenletsel oploopt kan dit ook voor immateriële schade zorgen. Immateriële schade is schade wat niet kan worden uitgedrukt in geld. Denk aan pijn of andere emotionele schade. Mocht je bijvoorbeeld je hand verbrijzelen als op de bouwplaats, dan kun je daar dus ook immateriële schade van krijgen en dat valt dan ook onder schadevergoeding bij bedrijfsongeval. Als je zeker wilt weten dat alle schadeposten worden meegenomen is het aan te raden om gebruik te maken van een letselschade advocaat Rotterdam. Dan hoef je niet te twijfelen of er iets vergeten wordt en kun je met een gerust hart herstellen.

Hoogte van de schade vergoeding

De hoogte van een schadevergoeding verschilt per ongeval. Hoe heftiger het ongeval is hoe hoger de schadevergoeding zal zijn. Mocht je niet meer kunnen werken of nog maar deels dan krijg je meer schade vergoeding bij een bedrijfsongeval. Weet je niet zeker op welke schadeposten je allemaal recht hebt, dan kun je ook gebruik maken van een letselschade advocaat Rotterdam. Zij weten precies waar je wel en niet recht op hebt zodat je niet te veel of te weinig letselschadevergoeding ontvangt.