Wat te doen bij roos of een droge hoofdhuid?

Heb jij last van schilfers of roos in je haren? Argan olie helpt heel goed tegen roos of een droge hoofdhuid. Dit komt doordat het een vochtinbrengende en verzorgende werking heeft op de hoofdhuid. Olie staat bekend om deze werking, maar argan olie is niet zo vettig als andere oliesoorten, zoals olijfolie. Het is trouwens ook een heel goed middel tegen wallen, en kan prima gebruikt worden als vervanging van nachtcrème. Je zult merken dat je huid er in de ochtend veel gladder en frisser uitziet. Even terug op de roos en droge hoofdhuid, want daarbij werkt het ook heel goed. 

Argan olie voor je haar en hoofdhuid

In dit type olie zitten veel verzorgende ingrediënten. Je kunt daarbij denken aan vitamine E en omega 6 & 9. Bovendien heeft het een heel sterke vochtinbrengende werking. Als laatste is het antibacterieel, en doodt het dus de slechte bacteriën op de huid, maar behoudt het de goede. Het is niet voor niets dat deze olie zo geschikt is voor de huid en het haar, want het is een volledig natuurlijk middel dat totaal geen bijwerkingen heeft. Het is zelfs vrijwel onmogelijk om er allergisch op te reageren. Dus heb jij een gevoelige huid en kun je geen andere crèmes verdragen? Dan is het zeker de moeite waard dit te proberen.

Hoe gebruik je argan olie voor je haar?

Wil je graag argan olie gaan gebruiken tegen roos of een droge hoofdhuid? Dan kun je je haar het beste eerst wassen. De huid is dan gereinigd en zal de olie beter opnemen. Na het wassen kun je je haren drogen en vervolgens de olie voorzichtig over je handen uitwrijven en aanbrengen op de hoofdhuid. Wil je het juist gebruiken om je haar zelf te verzorgen? Wrijf het dan voornamelijk in de puntjes. Deze zijn het meest gevoelig voor uitdroging en kunnen wel wat voeding gebruiken.

Argan olie als middel tegen wallen

Naast een goede verzorging voor je haar en hoofdhuid is het ook een goed middel tegen wallen. Smeer de olie in de avond en in de ochtend uit over de dunne huid onder de ogen. Deze wordt dan beter gevoed, en zal steviger en frisser ogen. Als je het geregeld gebruikt dan zul je zien dat je zelfs minder snel wallen krijgt. Wallen ontstaat namelijk sneller in een vochtarme huid, en dat ga je tegen met de juiste verzorging. Hopelijk heb je iets aan deze tips en kun je alles zelf ook eens uitproberen!