Alles wat je moet weten over een ooglidcorrectie

Cosmetische ingrepen worden dagelijks gedaan. De reden voor deze ingreep kan erg verschillen en daarnaast heb je ook nog eens erg veel verschillende ingrepen. Hierbij kun je denken aan een ooglidcorrectie, maar daarnaast heb je nog veel meer andere ingrepen. Een ooglidcorrectie is een veelvoorkomende ingreep. Hierbij is dit niet alleen in Nederland zo, maar ook over de rest van de wereld. Alleen waarom worden deze ingrepen gedaan? En wat moet je hier verder allemaal over weten? Hieronder lees je verschillende informatie over een ooglidcorrectie!

Wat is een ooglidcorrectie?

Ongetwijfeld heb je wel eens van een ooglidcorrectie gehoord, maar wat is het nu precies? Een ooglidcorrectie vindt plaats wanneer er teveel huid of vetweefsel op het ooglid zit. Hierbij kan dit verschillende klachten geven of vinden mensen dit voor de uiterlijke vertoning niet mooi. Een ooglidcorrectie wordt door middel van een kleine operatie gedaan, waarbij dit ongeveer 45 minuten duurt. Daarnaast wordt je bij de operatie plaatselijk verdoofd, waardoor je als voordeel hebt dat je vaak direct naar huis kunt. De ooglidcorrectie is een van de meest voorkomende cosmetische ingrepen in zowel Nederland als in andere landen.

Redenen van ooglidcorrectie

Er zijn verschillende redenen waarom een ooglidcorrectie gedaan kan worden. Als eerste kunnen mensen de keuze maken om een ooglidcorrectie te doen, omdat ze erg last hebben van de overtollige huid of het vetweefsel. Hierbij kunnen ze bijvoorbeeld klachten als vermoeidheid, hoofdpijn of minder zicht ervaren. Door middel van de ooglidcorrectie halen ze al deze klachten weg. Ook kan de keuze gemaakt worden om de ooglidcorrectie te doen, zodat je weer een jongere uitstraling hebt. Dit gebeurt in de meeste gevallen bij mensen die op een oudere leeftijd komen, waarbij de huid al wat losser is.

Wat zijn de voor- en nadelen?

Dagelijks worden er veel ooglidcorrecties gedaan en dit is dan ook een van de meest voorkomende ingrepen. De reden hiervan is dat het dus ook veel voordelen kent. Zo kun je dus ervoor zorgen dat je meer zicht, minder hoofdpijn en vermoeidheid hebben. Ook is het een fijne ingreep, omdat je geen last van pijn zult hebben en daarnaast ook weer snel naar huis mag. Voor veel mensen haalt dit ook een onzekerheid weg. Wanneer je bijvoorbeeld ouder wordt, kun je rimpels en loshangend vel krijgen. In de meeste gevallen zijn mensen hier niet blij mee. Wel zo fijn als er dus wat aan gedaan kan worden. Door middel van de ooglidcorrectie kan de blik van iemand al erg veranderen en zal diegene een jongere uitstraling krijgen.

Hoewel een ooglidcorrectie dus voordelen kent, heeft ook zo zijn nadelen. Zo kun je een ooglidcorrectie laten doen, doordat je lichamelijke klachten hebt. Op dat moment zou je denken dat je deze ingreep wel vergoed zal krijgen, omdat het als het ware medisch is, maar niets is minder waar. Alleen op het moment dat je echt erge klachten ervaart, zal de ingreep deels vergoed kunnen worden. Daarnaast kan het ook voorkomen dat je niet geschikt bent voor een behandeling. Niet erg gunstig wanneer je dit graag wilt laten doen dus.

Plan direct een afspraak in bij een van onze specialisten op www.abc-clinic.nl.