Behandeling voor een nekhernia

Helios Kliniek

Men spreekt al snel van een nekhernia, maar een nekhernia is complex en geen hernia is hetzelfde. Voor dat er wordt begonnen aan een nekhernia behandeling moet er een nauwkeurige diagnose worden gesteld. Verschillende oorzaken kunnen oorzaak zijn van een nekhernia, elke oorzaak heeft een andere behandeling nodig. Er is niet altijd een chirurgische ingreep nodig bij een behandeling, soms voldoet niet chirurgische zorg om de klachten te verminderen. De opties voor een nekhernia worden met je bekeken, waarbij alle voor en nadelen worden afgewogen om tot een beslissing te komen.

Arts

Meeste oorzaken van een nekhernia

In heel veel gevallen is slijtage van de schijf de oorzaak van een nekhernia. Onze schijven verliezen vocht als we ouder worden, dit gaat ten koste van de flexibiliteit. Maar ook verwondingen aan de wervelkolom kan een oorzaak zijn bij een nekhernia. Hierdoor ontstaan er barstjes of scheurtjes in de buitenste laag van de schijf. De kern wordt meestal hierbij naar buiten geduwd, waardoor de schijf openbreekt.

Grote kliniek

Mogelijke behandelingen

Er zijn verschillende behandelingen mogelijk om verlichting te geven aan je nekhernia. Oefeningen zijn een goed hulpmiddel om de druk te verlichten op de zenuwen. Zwellingen kunnen worden verminderd met ontstekingsremmers, pijnstillers kunnen worden gebruikt om eventuele pijn te verlichten. Acute pijn kan worden behandeld met steroïde injecties. Is de pijn zo erg dat het je dagelijkse leven beïnvloed dan is in veel gevallen een operatie noodzakelijk. Tegenwoordig zijn hernia operaties zeer nauwkeurig, ook na afloop ontstaan er minimale bijwerkingen van de operatie.