Bereik op gezonde wijze je streefgewicht via een voedingsschema afvallen

Afvallen zonder enige methodiek die gelinkt is aan gezonde voeding of sport, is in principe heel erg eenvoudig. Stop met eten en je valt immers vanzelf af. Maar gezond is dit natuurlijk niet en als je echt zou stoppen met eten, dan is het zelfs gevaarlijk. Heel veel mensen die gaan diëten, die gaan van de 1 op de andere dag over op een heel strikt dieet. Ze eten bijvoorbeeld alleen nog salades en verder eten ze simpelweg veel minder. Door de lage intake van calorieën zullen zulke mensen inderdaad afvallen. Maar het is niet gezond, omdat er ook te weinig bouwstoffen en voedingstoffen in het lichaam komen. Daarnaast kan zo’n dieet niet lang altijd worden volgehouden, waardoor men na een dergelijk dieet juist weer heel snel aankomt. Ze gaan dan weer eten wat ze aten voorafgaand aan het dieet. Ook het lichaam reageert op zulke plotselinge veranderingen. Je moet een lichaam en je spijsvertering eigenlijk zoveel mogelijk structuur bieden. Als je opeens minder eet en daarna weer meer gaat eten, dan raakt je metabolisme van slag. Juist tijdens een honger dieet, zal je lichaam in een soort veiligheidsmodus gaan. Dat betekent dat je lichaam reserves gaat aanmaken. Dus als je dan weer normaal gaat eten, dan worden alle vetten meteen opgeslagen, zodat er een soort ‘potje’ is waar uit geput kan worden op het moment dat je weer gaat diëten. Dit is dan ook de oorzaak van het bekende jojo effect. Een honger dieet is daarom wel snel, want je verliest wel kilo’s, maar het is alles behalve effectief op de lange termijn. Om gezond af te vallen kun je beter een goed opgesteld voedingsschema afvallen gebruiken. Indien je een dergelijk voedingsschema afvallen wilt gebruiken, dan kun je terecht op de website van gezondeten.nl. Het grote voordeel van een voedingsschema afvallen is de structuur die je krijgt. Je weet dankzij een voedingsschema afvallen precies wat je moet eten, wanneer je moet eten en hoeveel je moet eten. Elke dag pak je het voedingsschema afvallen erbij en volg je de instructies. Daardoor hoef je niet zelf elke dag maar aan de slag te gaan met bedenken wat je moet eten. Zonder een voedingsschema afvallen wijk je ook veel sneller af van een gezond voedingspatroon. Je moet immers elke dag weer opnieuw een keuze maken voor het dieet. Maar als het hele schema al op tafel ligt, dan hoef je daar verder niet meer over na te denken. Een voedingsschema afvallen is wat dat betreft een soort coach die je helpt om het dieet ook echt vol te houden. Daarnaast val je gezond af en dus is het ook een dieet waarbij je duurzame resultaten boekt. 

Ontdek het voedingsschema afvallen dat bij jou past

Aangezien mensen verschillende lichaamstypes hebben en te kampen hebben met verschillende soorten overgewicht, is het logisch dat een voedingsschema afvallen ook persoonlijk is. Het moet zijn afgestemd op jouw doelen. Daarom kun je bij gezondeten.nl terecht voor een gezond en passend voedingsschema.

Kijk voor meer tips over gezonde voeding op gezondeten.nl

Of je nou hulp nodig hebt bij afvallen of aankomen of juist gewoon gezonder wilt eten, je kunt altijd een kijkje nemen op gezondeten. Zo vind je op de site bijvoorbeeld ook informatie over: 

  • Gezonde sportroutines 
  • Impact van bacteriën op het lijf
  • Mythes en waarheden over superfoods