Hoe kun je collageenpoeder het beste gebruiken?

Collageenpoeder kun je makkelijk gebruiken en op verschillende manieren innemen. Je kunt het simpel in water laten oplossen en dit opdrinken, of je kunt het bijvoorbeeld met je koffie of thee samen drinken. Je zou het zelfs nog door je smoothie of soep kunnen doen. Er zijn allerlei manieren om het binnen te krijgen. Je kunt zo gemakkelijk de tien gram binnenkrijgen zonder erg veel moeite te hoeven doen. Zeker als je het niet fijn vindt om de tabletten in te nemen is het collageenpoeder los erg handig om te gebruiken als vervanger. Het is in principe hetzelfde product, maar dan in een andere vorm.

Wat doet collageenpoeder precies?

Collageenpoeder heeft als een van de grootste voordelen dat het hydraterend is. Nu is het dan niet meteen zo dat je je water kan laten staan. Collageen wordt van nature aangemaakt in ons lichaam, dat betekent dat het niet gevaarlijk is om in te nemen als supplement. Het kan zeker positieve effecten met zich meebrengen. Collageen komt uit je bindweefsel, er zijn ongeveer achtentwintig verschillende soorten terug te vinden in je lichaam. Zo zit het zoal in je huid, maar ook in je gebit en botten. Wanneer je ouder wordt, neemt de productie van deze stof langzaam af. Hierdoor veroudert de huid en worden er dus sneller rimpels gevormd. Dit is een reden waarom mensen het supplement innemen om deze veroudering tegen te gaan, of uit te stellen. Niet alleen pak je hiermee je huid aan, maar kunnen je haar en nagels er ook een boost van krijgen.

Waar wordt collageenpoeder uit gewonnen?

Collageenpoeder kan niet alleen in ons eigen lichaam worden teruggevonden maar kan vanuit meerdere bronnen worden verzameld. Viscollageen is het collageen wat het meest lijkt op dat wat wij in ons lichaam hebben. Deze vorm wordt veel toegepast in de cosmetische richting omdat het net als dat van ons, hydraterende eigenschappen heeft. Ook is het collageen terug te vinden in runderen. Ook deze variant heeft soortgelijke eigenschappen maar wordt minder vaak gebruikt dan die van de vissen. Als laatste is er nog de planten collageen. Deze komt het minst in de buurt van het lichaamseigen collageen. Deze variant wordt daarom ook vaak ingezet om je huid een beschermende laag te geven. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan een dagcrème waarbij het collageen in zit verwerkt. Toch heeft de crème een ander gewenst effect dan wanneer je het collageen in een tablet- of poedervorm inneemt. Het is maar net wat je fijn vindt.

De levensstijl van een vegetariër naleven

Wanneer je een omnivoor bent betekent dit dat je in principe alles eet. Zowel dierlijk eten zoals vlees en vis als groente en fruit. Maar wanneer je een vegetariër bent, of veganist kan het nog wel eens een uitdaging zijn om producten te vinden die bij je passen. Zeker als je op zoek bent naar huidverzorgingsproducten zoals collageenpoeder, zou je dus het beste kunnen kiezen voor een variant die uit planten gewonnen is aangezien de meeste varianten gewonnen worden uit runderen of vissen. Daarnaast zijn er op Follhair.com ook veel andere plantaardige varianten van veel producten te verkrijgen om een soortgelijk effect te creëren.