Implantaten, wat zijn dat?

U heeft vast wel eens gehoord van implantaten. Deze dienen ter vervanging van de natuurlijke tandwortel en zijn een stevige basis voor een kroon, brug of kunstgebit. Een implantaat ziet er een beetje uit als een titanium schroefje. Veel implantaten zijn aan de bovenkant wat ruwer gemaakt. Hierdoor versnelt het botgroei rondom de implantaat.

Intakegesprek over implantaten
Ieder gebit verschilt, daarom vindt er eerst een intakegesprek plaats. We doen een persoonlijk onderzoek en maken eventueel foto’s. Tevens krijgt u tijdens de intake krijgt u persoonlijk advies van de tandarts, kunt u uw wensen aangeven en kunt u natuurlijk vragen stellen. Op basis van uw wensen en het gesprek geven invulling aan de behandeling. Een implantaat wordt bij Staalwijk Tandarts door een tandarts implantoloog gedaan.

Tandarts

De behandeling
Onze diensten variëren van het vervangen van een enkele tand tot aan complexe reconstructies van weefselgebreken. Ons team beschikt over de nieuwste technische mogelijkheden en operatietechniek. Tijdens de intake bespreken we al hoe de behandeling eruit gaat zien. Indien alle wensen op elkaar zijn afgestemd gaan we van start.

Na de behandeling
Het is mogelijk na een behandeling wat napijn te ervaren. Als het om een operatieve behandeling gaat kan deze pijn vaak nog een tikkeltje erger zijn. U kunt dan eventuele voorgeschreven pijnstillers innemen om de pijn te verzachten.

Heeft u over implantaten?
Wilt u meer weten over implantaten of heeft u nog vragen over het plaatsen van implantaten? Dan kunt u natuurlijk altijd contact met Tandartspraktijk Staalwijk opnemen via de telefoon of de mail. We helpen u graag verder.