“Koudetherapie” de nieuwe trend

natuurlijke gezichtsverzorging 12

Als het op huidverzorging aankomt, is er geen tekort aan rages om uit te kiezen. Van DIY voedsel maskers en producten voor laagjes tot Vegan Gezichtsverzorging, sommigen zijn bereid om zo ongeveer alles te proberen om het beste uit hun teint te halen. De nieuwste trend in de huidverzorging wereld is cryotherapie: oftewel ‘koudetherapie’. De hashtag heeft momenteel meer dan miljoenen views op sociale-mediasites zoals TikTok, met interesse in cryo-gezichtsbehandelingen die opduiken op het hele platform. Iedereen lijkt tegenwoordig de temperatuur op hun gezicht te verlagen. Hoewel cryotherapie tegenwoordig waarschijnlijk het meest wordt geassocieerd met de schoonheidswereld, werd het oorspronkelijk gecreëerd als een holistische pijnbehandeling. Bekijk hier onze vegan gezichtsverzorging

De zonnebrandcrème niet vergeten

Tussen alle verschillende rages die komen en gaan, blijft één ding hetzelfde en dat is dat bijna alle experts het unaniem over één ding eens zijn en dat zonnebrandcrème zonder twijfel het meest cruciale huidverzorgingsproduct is. Het is van het grootste belang als onderdeel van uw regime het hele jaar door. Dagelijks en consistent gebruik van zonnebrandcrème helpt de ontwikkeling van fijne lijntjes en rimpels, textuur onvolkomenheden en veranderingen in het uiterlijk van poriën in de loop van de tijd te voorkomen. Wat nog belangrijker is, is dat dagelijks gebruik van zonnebrandcrème kan helpen om de vorming van bepaalde huidkankers te voorkomen. Het wordt meestal aanbevolen om dagelijks een vochtinbrengende crème te gebruiken met een ingebouwde breed spectrum SPF van minimaal 30.

Oppassen met onbekende routines

Het is ook erg belangrijk om voorzichtig te zijn bij het uitproberen van nieuwe huidverzorgingsroutines, omdat huidirritatie, van acne tot eczeem, vaak terug te voeren is op overijverige gewoonten. Om je huid terug te brengen naar de basislijn, om koud water over je pols punten te laten lopen, zoals je polsen, om je interne lichaamstemperatuur te verlagen, wat ook je huid kalmeert. Voor bepaalde huidaandoeningen kun je rosacea crème gebruiken maar over het algemeen is het belangrijk om goed te leven. Jij kunt stress op jouw gezicht aflezen, aangezien hoge niveaus van stress jouw huid kan verzwakken, acne kan veroorzaken en zelfs rimpels kunnen versnellen.