Twee tips voor het herstellen van een verslaving

Alcoholisme, drugsverslaving en gokverslavingen kunnen uw leven verwoesten, daarom is het belangrijk dat u herstelt van een verslaving. In dit artikel vindt u hier twee tips over. Ga voor meer informatie over afkicken naar connection-sggz.nl.

Probeer het niet alleen te doen.

Of ze zich nu te schamen om een ​​professionele behandeling te zoeken, zich te veel zorgen maken over de kosten van een behandeling faciliteit, of gewoon denken dat ze zonder hulp schoon kunnen worden, veel te veel mensen proberen thuis te herstellen van hun verslaving, zonder medicatie, counseling of steungroepen . Op deze manier proberen te stoppen met drugs of alcohol is nooit een goed idee. Verslaving is een chronische ziekte die feitelijke structurele en chemische veranderingen in de hersenen veroorzaakt die een zorgvuldige, voortdurende behandeling vereisen om te genezen. Bovendien zijn er een overvloed aan emotionele, psychologische en gedragsproblemen die ten grondslag liggen aan verslavingsproblemen, en ook deze moeten worden aangepakt voor een succesvol herstel.

Er zijn kwaliteitsvolle, betaalbare faciliteiten voor verslavingszorg beschikbaar voor iedereen, ongeacht hun omstandigheden, financiën en drug naar keuze. Verslaving ondersteunende groepen zijn een andere geweldige – en gratis – hulpbron die het succes van herstel kan vergemakkelijken en behouden. Studies hebben aangetoond dat individuen net zoveel baat hebben bij het geven van steun aan anderen als bij het ontvangen van zelfondersteuning, en de validatie die u krijgt door interactie met andere herstellende verslaafden kan u helpen om het stigma dat samenhangt met middelenmisbruik los te laten. Onthoud ook dat uw dierbaren een geweldige bron van aanmoediging kunnen zijn tijdens uw herstel, dus vraag ook om hun steun. Ze willen waarschijnlijk net zo graag dat u slaagt als jij.

Vermijd trigger situaties.

Een deel van het herstel van een verslaving is het leren herkennen en vermijden van situaties die het hunkeren naar drugs uitlokken. Als u het meeste hebt gedronken of gebruikt op een bepaalde ontmoetingsplaats, moet u daar niet heen gaan. Als u op een feest of evenement bent en de neiging begint te voelen om drugs of drank te gebruiken, moet u zich onmiddellijk uit de situatie verwijderen. Sommige mensen kunnen triggers voor u zijn, vooral als ze drugs of alcohol misbruiken. Als u de relatie niet kunt herstellen, of de persoon blijft drinken of gebruiken, zult u ze waarschijnlijk zo veel mogelijk uit uw leven moeten bannen. U moet er alles aan doen om sterk te blijven tijdens uw herstel.