Wat is een haartransplantatie?
Begin je op te merken dat je beginnende kaalheid ziet op je hoofd. Zie je steeds vaker haren op de kussensloop of in de doucheput? De een heeft hier meer last van dan de ander, maar het kan voorkomen bij man zowel als vrouw. Bij mannen begint de kaalheid vaak met een iets terugtrekkende haarlijn, die diepe inhammen krijgt en dunner haar krijgt met kalere plekken. Medicijnen of shampoo laat je haar niet opeens weer aangroeien, de kaalheid wordt steeds meer en gaat langzamerhand opvallen. Je kan ervoor kijken om hiervoor even iemand er na te laten kijken. Vervolgens kan er bepaald worden of je een haartransplantatie wilt ondergaan of niet. Maar wat gebeurt er tijdens deze plantatie en hoe gaat dit te werk? En kan een haartransplantatie voor je doen wat je ook wilt? In dit artikel wordt hier uitgebreid over verteld, zodat je hier meer te weten over kunt komen.
Wat gebeurt er tijdens een haartransplantatie?
Bij een haartransplantatie worden de haarzakjes van je haar krans verplaatst naar de inhammen of de kruin. Deze haarzakjes worden ook wel grafts genoemd en kunnen tussen de een tot vier haren bevatten in een zakje. De haarkrans bevindt zich aan de zijkanten en aan de achterkant van je hoofd. De haarzakjes in dit gebied vallen niet uit, ook hebben ze geen last van DHT hormoon. Dit is een hormoon dat ervoor kan zorgen dat de haarzakjes snel al zullen afsterven. Dit hormoon zorgt er vaak voor dat mannen kaal worden op een hogere leeftijd. Het gehele haarzakje wordt inclusief het DNA overgeplaatst. Dit houdt in dat de haren bij een transplantatie nooit meer uit zullen gaan vallen.
Hoe gaat de transplantatie in zijn werk?
Tijdens de haartransplantatie wordt je hoofdhuid even verdoofd, omdat de operatie lang zal kunnen gaan duren. De verdoving hoeft niet met een naald, kan ook naaldloos. Vervolgens haalt de technicus de goede transplantatie met heel erg precisiewerk uit het donorgebied, dit gebeurt met een speciale erg kleine naald. De haarzakjes worden er vervolgens met een pincet en in een speciale vloeistof neergelegd. Daarna maakt de arts op de plaatsingsplan kleine gaatjes. Dit moet erg precies gebeuren, zodat de haarimplantaten op de juiste wijze geplaatst kunnen worden en uiteindelijk een natuurlijke groeirichting kunnen krijgen. Ook wordt er een extra behandeling uitgevoerd om ervoor te zorgen dat de groeifactoren rondom het ontvangstgebied sterker worden. Na de kleine gaatjes gemaakt te hebben worden de transplantatie teruggeplaatst en wordt de nazorg gedaan in een transplantatie kliniek en wordt de verdere nazorg thuis besproken.
Kan een haartransplantatie voor je doen wat je wil?
Mensen verschillen erg in herkomst, huid en net zo goed dus ook met haar. Voor een haartransplantatie maakt dit een verschil. Daarnaast kunnen er andere factoren zijn de mogelijk invloed kunnen hebben op de kwaliteit van de transplantatie. Dit geldt voor de kwaliteit van de haarkrans en de grootte van het donorgebied. Al deze zaken spelen een rol bij het halen van een goed resultaat. En als de cliënt tevreden is zijn de artsen ook tevreden met de transplantatie.