Waar is Arganolie goed voor?

Arganolie vertraagt de veroudering. Met behulp van Arganolie zorg je ervoor dat rimpels verminderen of zelfs verdwijnen. Daarnaast zorgt het ook voor een hydraterende huid. Het product wordt ook gebruikt voor de verzorging van haar en hoofdhuid. Arganolie bevat ingrediënten als linolzuur, vetzuren (omega) en vooral vitamine E. De ingrediënten versnellen het proces door de droge plekken te verzachten. Het is mogelijk om Arganolie te smeren op je gezicht, nagelriemen en handen. Arganolie wordt op een speciale manier geproduceerd, zodat je geen plakkerige handen krijgt. Soortgelijke producten hebben dit namelijk wel en zorgt voor een ongemakkelijk gevoel.

Arganolie is afkomstig uit Marokko

Arganolie is een plantaardige olie die gemaakt wordt uit de pitten van vruchten. Arganolie is honderd procent afkomstig van arganbomen of met andere woorden Argania spinosa. Deze bomen zijn te vinden in het zuiden van Marokko. Arganolie wordt beschouwd als de meest kostbaarste olie ter wereld. De productie van Arganolie bestaat uit kraken, malen en persen. De productie kan zelfs dagen lang duren en de kosten voor één liter Arganolie in Marokko kost honderd euro. Het feit dat Arganolie gegeten kan worden is over het algemeen niet bekend. Veel mensen denken nog steeds dat het alleen gebruikt kan worden voor de huid en haar.

Arganolie voor je gezicht

Zoals eerder aangegeven is het mogelijk om Arganolie te gebruiken voor je gezicht. Arganolie voor gezicht kent voordelen. Het helpt tegen veroudering, hydrateert de huid, voorkomt plakkerige handen, verstopt geen poriën, bevat kwalitatieve ingrediënten en kan op ieder tijdstip gebruikt worden. Om die reden is het zeer aangeraden om dit product te gebruiken. Vanwege de anti-allergische werking van Arganolie voorkom je ontstekingen, irritaties en eczeem. Deze zijn helaas niet verhelpen, maar zo heb je wel minder last van klachten. De houdbaarheid van Arganolie is maximaal 24 maanden op voor behoud. Het product moet wel koel en donker bewaard worden.