Zwangerschapsverzekering afsluiten

Je zal het waarschijnlijk nooit meer vergeten, het moment waarop je constateerde dat je zwanger was. Vanaf dat moment wil je er uiteraard alles aan doen om de ongeboren baby gezond op de wereld te krijgen. Daarvoor zal je jezelf een gezonde levensstijl aanmeten, maar ook is het belangrijk dat je beschikt over de juiste medische zorg. Tijd om de zorgverzekering zwanger onder de loep te nemen.


Wat moet ik doen met mijn verzekering nu ik zwanger ben?


Wanneer je constateert zwanger te zijn, is het verstandig om eens bij je verzekeringsmaatschappij na te gaan wat jouw huidige pakket allemaal vergoed en wat niet. Een gedeelte van de zwangerschapszorg valt namelijk binnen de basisverzekering, maar een groot gedeelte ervan ook niet.

Wanneer je besluit dat het verstandig is om een aanvullend pakket te nemen, specifiek voor zwangerschappen, dan regel je dat bij je huidige verzekeraar. Het lukt namelijk niet om bij een andere verzekeringsmaatschappij een aanvullende zwangerschapsverzekering af te sluiten. Overstappen van zorgverzekering, lees zorgverzekeraar, is namelijk alleen mogelijk aan het einde van het jaar. Wat dus wel kan, is wanneer je rond december nog niet zo lang zwanger bent of wanneer je van plan bent om aan kinderen te beginnen, over te stappen naar een verzekeraar die een aanvullende zwangerschapsverzekering aanbiedt die aan jouw eisen voldoet.


Wat zit er in mijn basisverzekering?Zorgverzekering Zwanger


In veel pakketten ben je voor de basisdingen als zwangere vrouw zijnde verzekerd. Zo ben je meestal wel verzekerd voor een verloskundige en voor kraamhulp. Bij de kraamhulp geldt wel dat het 4,10 per uur eigen bijdrage kost. Maar een bevalling in het ziekenhuis wordt alleen vergoed wanneer dit medisch noodzakelijk is. Voor iedere extra moet je dus betalen. Wat dacht je van zwangerschapsgymnastiek? Eventuele fysiotherapie voor de bekken? Of bijvoorbeeld wanneer het kindje geboren is en het in een couveuse komt te liggen. Dit wordt allemaal niet vergoed in een basispakket. Net zoals het kolfapparaat. Daarom is een aanvullende zwangerschapsverzekering wel iets waar je zeker bij stil moet staan.


Waarom is het zo belangrijk om een zwangerschapsverzekering af te sluiten?


Wanneer je zwanger raakt, is het van groot belang dat je je zo min mogelijk zorgen hoeft te maken over allerlei praktische zaken. Het kan namelijk nog aardig wat stress opleveren als je erachter komt dat veel dingen niet vergoed worden door je basisverzekering. Niet iedereen wil immers thuis bevallen. Steeds meer mensen bevallen liever in het ziekenhuis dan thuis. En dit wordt niet gedekt door de basisverzekering. En wanneer je kindje in een couveuse komt te liggen, waar je zelf eigenlijk niet om vraagt, is dit ook voor eigen rekening. Kortom, het loont zich om eens na te gaan wat je eigen verzekeraar allemaal in een aanvullend pakket heeft zitten en eventueel eens te gaan vergelijken op speciaal daarvoor ingerichte websites wat voor jou de beste aanvullende zwangerschapsverzekering is. Zowel voor de kosten van alle medische zorg als de kwaliteit van de medische zorg.