Liposculpture: ideaal voor verkleinen of symmetrisch maken van borsten

Om verschillende redenen kan het zijn dat je je borsten zou willen laten verkleinen. Het lijkt voor de hand te liggen dat je een borstverkleining vooral laat uitvoeren wanneer je borsten veel te groot zijn, maar zo simpel ligt dat niet. Bij (veel) te grote borsten kun je namelijk alleen een operatieve borstverkleining inzetten om hier iets tegen te doen. De kans dat je dan liposculpture kunt laten uitvoeren is dan dus verkeken. En dat terwijl liposculpture toch echt grote mogelijkheden biedt op het gebied van het beïnvloeden van de grootte en de vorm van borsten. Wat met liposculpture dan wel zoal mogelijk is? Nou, met name het ongedaan maken van problemen van ongelijke of asymmetrische borsten is hiermee uitstekend te doen. Ook het aanbrengen van extra versteviging is met liposculpture mogelijk. Lees hieronder hoe dat in z’n werk gaat.

Wat gebeurt er bij een liposculpture behandeling eigenlijk?

Liposculpture draait in de eerste plaats om het verwijderen van vet uit borsten. Let op, hierbij gaat het als het goed is om overtollig vet. Dit wordt via slim functionerende buisjes uit de borsten onttrokken. Hiervan is het doel uiteraard met name om borsten kleiner te maken qua volume. Zoals gezegd kun je met deze behandelmethode echter ook voor versteviging zorgen. Dit vindt plaats door een speciaal vloeistofje in de borsten te spuiten. Hiermee wordt borstweefsel opgevuld, vooral dat deel waar net overbodig vet uit is verwijderd. 

Zo ziet je herstel er na de operatie grofweg uit

Na een liposculpture operatie zul je uiteraard even moeten herstellen. Het totale herstelproces duurt doorgaans zo’n drie maanden. Vooral in het begin kun je nog wat last ondervinden van een ongevoelige borsthuid. De tepels zijn daarentegen de eerste dagen of weken overgevoelig.