Waarom kiezen voor natuurlijke huidverzorgingsproducten

Natuurlijke huidverzorging

1. De huid-lichaamsverbinding

De stoffen die je op je huid aanbrengt, vinden hun weg naar je lichaam. Als je erover nadenkt, zijn mensen die willen stoppen met roken, nicotinepleisters en menopauzale vrouwen routinematig voorgeschreven hormoonpleisters.

Dit betekent dat je je lichaam potentieel blootstelt aan een hele reeks chemische stoffen zonder dat je volledig begrijpt welke effecten ze op je lichaam kunnen hebben.

Huid producten

2. Dermatologisch getest producten van Naif: Minder vulstoffen

De in de winkel gekochte producten zijn verpakt met ‘vulstoffen’ die geen waarde hebben voor je huid, zoals parabenen, kleurstoffen, kunstmatige geurstoffen, emulgatoren en oliën uit de petrochemie.

Ze zijn toegevoegd om het product er aantrekkelijker te laten uitzien en ruiken en toch suggereren sommige rapporten dat sommige van deze chemische stoffen ook kunnen worden gevonden in ontvetter en antivries voor motoren.

De beste natuurlijke huidverzorgingsproducten, met name die je jezelf thuis, gebruik plantenemulgatoren en etherische oliën in plaats van synthetische.

3. Meer actieve ingrediënten

Natuurlijke huidverzorgingsmerken bevatten gemiddeld 80 – 90% actieve ingrediënten in vergelijking met de grote merken, die minder dan 10% kunnen bevatten.

Actieve ingrediënten zijn wat telt in huidverzorgingsproducten, omdat ze de ingrediënten bevatten die ervoor zorgen dat een product werkt.

4. Niet-allergeen

Veel mensen met een gevoelige huid vinden dat ze geen in de winkel gekochte producten kunnen verdragen en zelfs mensen met een normaal huidtype kunnen merken dat ze bij het uitproberen van een nieuw product in een uitslag of vlekken uitbarsten. Dit wordt meestal veroorzaakt door een reactie op agressieve chemicaliën in de producten.

Hoewel het mogelijk is om allergisch te zijn voor sommige natuurlijke ingrediënten – noten en aardbeien zijn er twee die in gedachten komen – is het makkelijker om vast te stellen wat de oorzaak kan zijn van een reactie van je huid als je de ingrediëntenlijst op je product volledig kunt begrijpen of zelf hebt gemaakt.

5. Biologisch: dermatologisch getest producten van Naif

Biologische producten worden gemaakt van ingrediënten die zijn geteeld zonder het gebruik van synthetische pesticiden en meststoffen, waardoor ze beter zijn voor ons lichaam en beter voor onze planeet.

Controleer zorgvuldig de etiketten om te zien of producten met het label biologisch echt biologisch zijn – het is nog beter om je eigen natuurlijke schoonheidsproducten te maken met behulp van biologische ingrediënten die je zelf hebt gekocht van een gerenommeerde bron

Natuurlijke huidverzorging

6. Voer je gezicht

Een natuurlijk huidverzorgingsproduct bevat waarschijnlijker ingrediënten die je huid vitale voedingsstoffen ‘voeden’ en zo tot de kern van wat huidverzorging eigenlijk zou moeten zijn.

Veel high street producten bedekken je huid met een kunstmatig laagje additieven, of ze vallen de huid op een agressieve manier aan met een spervuur aan chemicaliën.